Garfield’s Count Me In is een zogeheten ‘serious game’ waarmee kinderen van het (speciaal) basisonderwijs thuis en op school hun rekenvaardigheden kunnen oefenen. De game is gebaseerd op het populaire stripkarakter “Garfield”. Garfield’s vriendjes zijn ontvoerd door merkwaardige buitenaardse wezentjes, en Garfield is van plan ze te bevrijden. Dit doet hij door allerlei puzzels en uitdagingen op te lossen.

Ook kan Garfield met zijn vliegende schotel de rest van dit rekenuniversum ontdekken: verschillende planeten staan hier voor verschillende soorten opgaven. Naast het bereiken van het juist niveau speelt hierbij ook tijdsdruk een rol. Door hier te oefenen kan Garfield bovendien toverdrankjes verdienen die hij nodig heeft om op de buitenaardse planeet voortgang te boeken.

Garfield's Count Me In, game example
Garfield's Count Me In, game example

Het Dashboard

Alle oefeningsresultaten worden verzameld en inzichtelijk gemaakt in een online dashboard. Hier kunnen docenten en ouders snel zien welke kinderen extra uitleg nodig hebben, en op welk onderdeel dit het meest effectief zal zijn. Zo wordt het makkelijker om efficiƫnte en gepaste begeleiding te bieden.